Bespaar op uw database kosten

 GRATIS pre-migratie assessment

 Meer dan 25 jaar database ervaring

 1. u bent hier:  
 2. home
 3. trainingen
 4. opleidingsaanpak

Onze opleidingsaanpak

Breed scala aan opleidingen

Profiteer van 20 jaar praktijkervaring in het adviseren, implementeren én opleiden van database gebruikers. Wij bieden een breed scala aan PostgreSQL opleidingen, op elk gewenst niveau. We trainen DBA’s, ontwikkelaars, architecten en gebruikers. Maar we trainen ook systeembeheerders, omdat een goede interactie met onderliggende systemen voor PostgreSQL heel belangrijk is.

Naast trainingen voor specifieke doelgroepen geven wij ook korte, onderwerp specifieke cursussen. Bijvoorbeeld ‘Deployment, best practices’ of ‘Replicatie en disaster recovery’. Elke training wordt afgesloten met een Nibble certificaat.

Postgress trainingen

Training op maat

Heeft u specifieke wensen, dan verzorgen wij voor u een training op maat. Dit kunnen we waarmaken omdat onze docenten naast de opleidingen als consultant bij onze klanten werkzaam zijn. De inhoud sluit dan goed aan bij de vraagstukken die deelnemers in de praktijk tegenkomen. Bijkomend voordeel is dat sommige vraagstukken direct worden opgelost.

 • Onderwerpen/modules naar uw eigen samenstelling
 • Casussen uit uw eigen praktijk
 • Niveau en tempo aangepast op de ervaring van uw mensen

Ook voor de algemene cursussen kunnen we de oefenstof zoveel mogelijk afstemmen op uw specifieke bedrijfssituatie. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Een medewerker kan bij ons ook een 1-op-1 ‘training on the job’ doen. Hierbij begeleiden en trainen we uw medewerkers tijdens een implementatie of onderzoeksopdracht zodat zij het een volgende keer zelf kunnen.

Trainingscertifcaat

Na succesvolle afronding van een cursustraject, ontvangt de deelnemer het daarbij behorende Nibble certificaat. Dit certificaat toont aan dat de deelnemer de opleiding met succes heeft afgerond. Ons certificaat is er ook in het Engels.

Wij zijn gecertificeerd opleider voor alle opleidingen van EnterpriseDB. Dit cursusmateriaal bevat alle leer- en oefenstof voor een gedegen voorbereiding op de certificering door EnterpriseDB. Ons slagingspercentage ligt boven de 90%! Het is mogelijk om een online examen te doen bij EnterpriseDB. Soms kiest een opdrachtgever of kandidaat ervoor om niet alle modules te volgen, maar door de strenge criteria neemt de kans om te slagen dan sterk af. Wij willen u daar uitdrukkelijk op wijzen.

Aan de slag na de opleiding

De arbeidsmarkt voor databasebeheerders en -ontwikkelaars is altijd al gunstig geweest. Maar heeft u een cursus bij ons gevolgd, dan heeft u PostgreSQL van de beste geleerd! U zult zien dat u daardoor een streepje voor heeft bij het vinden van een baan.

Daarnaast zien wij dat het marktaandeel van PostgreSQL groeit, zowel voor de private als voor de publieke sector. De moties van Vendrik (2002) en Oosenburg (2015) bewijzen dat open source software tegenwoordig een belangrijke rol heeft. Dus nu is hét moment om met uw PostgreSQL kennis de markt te veroveren!.

Handig om te weten

Wij geven de trainingen in ons eigen opleidingslokaal of bij u op locatie. Komt u bij ons langs, dan verzorgen wij ook een heerlijke lunch.

Voor de algemene cursussen geldt een maximum van 10 deelnemers. Maatwerk cursussen op locatie zijn ook voor grotere groepen mogelijk. Deelnemers volgen dan alleen die onderdelen die voor hen relevant zijn.

Zowel voor de training on site als in ons klaslokaal geldt BYOD (Bring Your Own Device):

 • Een laptop met administratierechten voor de gebruiker, zodat Postgres geïnstalleerd kan worden
 • Linux met een desktop omgeving of Windows als OS
 • 2GB RAM geheugen en 10 GB opslagruimte om oefeningen te kunnen maken
 • Internet ondersteuning voor het downloaden van Postgres binaries en voorbeeldscripts