Bespaar op uw database kosten

 GRATIS pre-migratie assessment

 Meer dan 25 jaar database ervaring

 1. u bent hier:  
 2. home
 3. PostgreSQL
 4. de voordelen van PostgreSQL

De voordelen

Waarom PostgreSQL

Volgens Gartner is PostgreSQL dé leidende open source database. En dat is niet voor niets. Geen licentiekosten, eenvoudige installatie, veilig én snel. En dat zijn nog maar een paar van de eigenschappen die PostgreSQL tot de enige echte open source enterprise ready database maken.


De voordelen op een rij

Wij zijn overtuigd van de voordelen van PostgreSQL. Laat u ook overtuigen!

Geen licentiekosten voor productie en ontwikkeling

 • Voor PostgreSQL betaalt u geen licentiekosten
 • De installatie is snel en eenvoudig gedaan
 • Een langdurig inkoopproces is niet nodig, uw project kan direct starten zonder kapitaalsinvestering

Minder risico's

Gebruikt u PostgreSQL, dan heeft u geen risico op een kostbare ‘compliance’ audit, zoals bij “closed-source” databases. Immers, daar wordt gecontroleerd of de tools en functies die u gebruikt overeenkomen met uw contract. Komt dit niet overeen, dan kan een naheffing voor een nare verrassing zorgen. Daarnaast is de PostgreSQL community zich, van alle beschikbare databases systemen, het meest bewust van het belang van gegevensbeveiliging (The Database Hacker’s Handbook).

Zekerheden

PostgreSQL volgt de ANSI SQL standaard. Hierdoor komen gebruikers niet voor verrassingen van ‘database-eigen’ semantiek te staan. De licentie van PostgreSQL staat elk gebruik toe, zonder kosten. Deze licentie is in handen van duizenden individuen en kan daarom niet gewijzigd worden. PostgreSQL kan ook niet worden overgenomen zoals dat bijvoorbeeld bij MySQL is gebeurd.

Uitstekende tooling

De uitgebreide set aan tools ondersteunt de DBA-taken. Ook richt u hiermee performance en hoge beschikbaarheid in en monitort u het geheel.

Snelheid

PostgreSQL performed uitstekend. Dit komt onder andere doordat er vanaf versie 8 continue focus is geweest op snelheidsverbetering.

Andere omgevingen en functionaliteit

PostgreSQL werkt goed met externe gegevensbronnen en kan hierdoor uitstekend als centrale database in een bestaande omgeving fungeren.

 • Bestandsformaten: CSV (nog steeds de grootste bron van data), Json, XML en ZIP
 • SQL: Oracle, MySQL, Informix, Firebird, SQLite, Sybase, MS SQL Server
 • NonSQL: zoals Casandra, MongoDB en Redis
 • BigDATA: zoals Elastic Search, Hadoop en Hive

En vele anderen, voor meer informatie zie Foreign Data Wrappers.

Daarnaast ondersteunt PostgreSQL Docker, Openstack, ODBC en JDBC maar ook het Philips Hue Lighting System. Een andere belangrijke functionaliteit is de mogelijkheid om GeoData op te slaan en 3D te verwerken. PostgreSQL is hiervoor de meest gebruikte database.

Kortom, PostgreSQL is een open en naar buiten gerichte database en daarmee ook dé database voor Internet of Things (IoT).

Volledige ondersteuning

Tenslotte kunt u PostgreSQL gebruiken met volledige ondersteuning, vergelijkbaar met Red Hat voor Linux.


De voordelen voor u?

Neem contact met mij opBent u benieuwd wat PostgreSQL voor u kan betekenen? Wij bespreken het graag met u!