Bespaar op uw database kosten

 GRATIS pre-migratie assessment

 Meer dan 25 jaar database ervaring

  1. u bent hier:  
  2. home
  3. tools
  4. open source

Open source tools

Postgres tooling voor de laagste prijs

In de open source community zijn er uitstekende tools te vinden. Niet alleen de functionaliteit van de tool is belangrijk, ook de betrokkenheid van de community bij de tool telt mee. Wij zijn hiervan op de hoogte en kunnen u dus goed adviseren.

Onze favoriete open source tools

pgAdmin 4

pgAdmin 4 is het populairste administratie- en ontwikkelplatform voor PostgreSQL en is bijzonder rijk aan features. Het is te gebruiken als desktop omgeving voor individuele gebruikers of draaiend op een webserver voor meerdere gebruikers tegelijkertijd. De look and feel van een desktop applicatie is onafhankelijk van de omgeving. Daarnaast is versie 4 een grote verbetering ten opzichte van pgAdmin III.

pgAdmin is beschikbaar voor Linux, FreeBSD, Solaris, macOS en Windows en kan ingezet worden voor alle Postgres versies na 9.2. Het is onafhankelijk van het platform waar Postgres op draait en is ook geschikt voor EDB Postgres Advanced Server.

pgBouncer

pgBouncer is de meest gebruikte open source connection pooler voor PostgreSQL. Deze tool is bijzonder lichtgewicht en heeft mogelijkheden voor sessie, transactie en statement pooling. Transactie pooling is alleen mogelijk wanneer de applicatie 'meewerkt'.

Bekijk een overzicht van de ondersteunde features.

pgBarman

pgBarman is een back-up en recovery tool, gebouwd op de zeer robuuste en betrouwbare “Point in Time” techniek van PostgreSQL.

Met deze tool kunt u back-up en recovery fasen van verschillende servers managen vanuit één locatie. Ook het maken van een volledige ‘hot’ back-up van Postgres vanaf een andere server wordt ondersteund. Daarnaast beschikt Barman over een back-up catalogus waarmee verschillende back-ups kunnen worden onderhouden.

Slony

Met Slony is een replicatie systeem te maken bestaande uit één master met meerdere slaves. Slony is ontwikkeld met in het achterhoofd een master-slave replicatie systeem inclusief alle features en eigenschappen die nodig zijn om grote databases naar een beperkte set van slaves te repliceren. Bedoeld voor datacentra en back-up sites waar het de standaard is dat alle nodes beschikbaar zijn. Postgres, vanaf versie 9.0, ondersteunt streaming replicatie wat eenvoudiger is dan Slony. In een aantal situatie verdient Slony toch de voorkeur. Maar Bucardo of Londiste kunnen ook alternatieven zijn.


De beste tools voor u?

Neem contact met ons opWilt u weten welke tools voor u het beste zijn? Wij bespreken het graag met u!