Bespaar op uw database kosten

 GRATIS pre-migratie assessment

 Meer dan 25 jaar database ervaring

  1. u bent hier:  
  2. home
  3. tools
  4. beyond

Meer mogelijkheden

PostgreSQL, meer dan alleen een database

PostgreSQL onderscheidt zich onder andere doordat het data uitwisselt met andere databases en niet-databases. Ook andere talen, zoals Phyton, C, PHP, Magic en Java kunnen binnen Postgres gebruikt worden. Soms gebeurt dat met meegeleverde Foreign Data Wrappers, soms zijn dat aparte tools. Gaat het om GeoData, dan is Postgres met PostGIS op afstand de meest gebruikte combinatie voor nieuw gebouwde applicaties.

PostGis

PostGis is een “ruimtelijke” extensie voor Postgres. Hiermee slaat u geografische en ruimtelijke objecten in de database op. Deze kunnen vervolgens zelfstandig en ten opzichte van elkaar worden bevraagd, ook drie-dimensionaal. In vergelijking met Oracle locator/Spatial en SQL Server beschikt PostGis over unieke mogelijkheden. PostGis werkt uitstekend in combinatie met Postgres vanaf versie 9.4 en pgRouting.

Bekijk een volledig overzicht van de mogelijkheden.

Big Data

Big Data

De hoeveelheid gegevens die verzameld wordt neemt exponentieel toe. Volgens Forbes is er in de laatste twee jaar meer data gegenereerd dan in alle voorgaande jaren bij elkaar. In 2020 zal er per mens per seconde 1.7 megabytes aan gegevens bijkomen. Opgeteld is dat een slordige 44 biljoen gigabytes.

Een no-SQL omgeving kan uitermate geschikt zijn voor de opslag van die gegevens maar voor een gestructureerde ontsluiting heeft u een relationele database omgeving nodig. Postgres is zeer geschikt om no-SQL omgevingen te ontsluiten. Dat kan bijvoorbeeld met 2UDA. Voor Hadoop is een speciale Foreign Data Wrapper ontwikkeld: HDFS_FDW, waarmee EDB Postgres YARN is gecertificeerd voor HDP. Met pg_bulkload kunt u grote hoeveelheden data in PostgreSQL laden.

Datawarehouse

Greenplum is een massief parallel werkende database server en een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid en robuustheid van PostgreSQL. Greenplum is bedoeld voor het analyseren van grootschalige data warenhuizen en BI. Het heeft meerdere, met elkaar samenwerkende PostgreSQL instances als één logische database onder de motorkap. En Greenplum is open source!

Pentaho, net als PostgreSQL in het magische kwadrant van Gartner, is een BI en analyse tool met geïntegreerde ETL functionaliteit. Pentaho kent een steile leercurve maar is het beste open source product dat op dit gebied te krijgen is. Behalve met PostgreSQL is Pentaho ook goed te gebruiken samen met bijvoorbeeld Hadoop.