Bespaar op uw database kosten

 GRATIS pre-migratie assessment

 Meer dan 25 jaar database ervaring

  1. u bent hier:  
  2. home
  3. tools
  4. niet open source

Niet open source tools

Enterprise tools in één suite

Het is enorm belangrijk om een database en de omgeving goed te monitoren. Meten is immers weten. Pas dan kunt u goed verbeteringen doorvoeren en de resultaten ervan evalueren. EnterpriseDB heeft een uitstekende set van tools die meer onderling samenhangen dan de verschillende open source varianten. Ook andere partijen hebben tools die wij in kunnen zetten wanneer de situatie daar om vraagt.

EnterpriseDB tools zonder extra kosten

Maakt u gebruik van Postgres support, dan kunt u alle tools van EnterpriseDB gebruiken zonder extra kosten. Dit geldt ook voor alle extra features die u nodig heeft maar vaak erg duur zijn bij andere partijen.

PostgreSQL Enterprise Manager (PEM)

Met PEM is het monitoren en tunen van databases zeer eenvoudig geworden. De tool is heel gebruiksvriendelijk en heeft functionaliteiten zoals data integratie en een zelf in te richten dashboard. Events die gemonitord moeten worden kunt u zelf instellen en combineren met uitgebreide regels voor waarschuwingen. PEM is eenvoudig te installeren en beschikt over auto-discovery van te managen servers.

Replication Manager (RM)

Als een database groeit en u investeert niet in de infrastructuur, dan kan dit ten koste gaan van de performance. Met RM hoeft dat niet. U kunt bijvoorbeeld een rapportageserver inrichten waarmee u de OTTP-servers ontlast en u op dure extra licenties bespaart.

Zowel met een grafische user interface als met CLI opties kunt u Oracle en MS SQL database servers eenvoudig repliceren naar Postgres, single- of multimaster. Ook in een gevirtualiseerde omgeving kunt u RM inzetten. Of laat het u ondersteunen wanneer u een cloud systeem wilt gaan gebruiken.

Backup & Recovery Tool (BART)

Bij een calamiteit wilt u snel kunnen schakelen. U zit dan niet te wachten op complexe procedures en handelingen om files te verplaatsen, te hernoemen en met ingewikkelde restore-scripts terug te zetten. BART vereenvoudigt de backup en recovery taken. U zet hiermee een disaster recovery infrastructuur op en u test deze. Back-ups worden gemaakt voor het geval ze nodig zijn. BART is gebaseerd op Barman en verder uitontwikkeld.

Enterprise Failover Manager (EFM)

EFM van EDB vergroot de fouttolerantie van een Postgres cluster in een hoog beschikbare omgeving. Met EFM kunt u de gezondheid van het cluster monitoren, de uitval van nodes/databases opsporen en automatische failover mechanismes opzetten. EFM maakt gebruik van streaming replicatie.


HVR Software BV

HVR is gespecialiseerd in database replicatie, log-based, real time en met compare/repair mogelijkheden in heterogene omgevingen. Wij zetten HVR software in voor het migreren van grote productieomgevingen zonder downtime.

Database replicatie, zoals dit met HVR Software mogelijk is, biedt ook voor andere situaties oplossingen, zoals:

  • Het creëren van data lakes
  • Het verzamelen van locatie verspreide data
  • Oracle11 naar Oracle12 migratie wanneer u niet beschikt over GoldenGate

Benieuwd naar alle mogelijkheden?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor u te bespreken. Wij zijn te bereiken op 035 – 621 76 19.