Bespaar op uw database kosten

 GRATIS pre-migratie assessment

 Meer dan 25 jaar database ervaring

  1. u bent hier:  
  2. home
  3. trainingen
  4. aanbod postgresql trainingen

Overzicht trainingen

Ons aanbod PostgreSQL trainingen

Bent u op zoek naar een PostgreSQL training voor uw medewerkers? Wij kunnen dit voor u verzorgen. Bekijk hier ons trainingsaanbod. Heeft u vragen of wilt u een training op maat? Neem dan contact met ons op.

PostgreSQL: inleiding

In deze training leert u werken met de querytaal SQL voor Postgres. Wij vertellen u alles over gecompliceerde selecties, transacties, views en stored procedures. Verder komen specifieke eigenschappen en functies van Postgres uitgebreid aan bod.

PostgreSQL: administratie voor beginners

Tijdens deze vierdaagse cursus gaat u daadwerkelijk met PostgreSQL aan de slag (bij voorkeur uw eigen PostgreSQL omgeving). We behandelen de Postgres architectuur en de basis administratieve taken en we gaan dieper in op onderwerpen zoals configuratie, onderhoud en monitoring van de PostgreSQL Community Server editie. Daarnaast komen zaken als Back-up & Recovery en het verplaatsen van data aan de orde. Dat betekent dat het rendement van deze cursus hoog ligt.

Sluit u het examen met een voldoende af, dan ontvangt u het PostgreSQL 9.* Associate Certificaat.

We geven deze cursus ook specifiek voor de EDB Postgres Advanced Server. Om voldoende tijd te hebben om de extra features van deze versie te behandelen, duurt de cursus één dag langer.

PostgreSQL: administratie voor gevorderden

In deze cursus stomen we deelnemers klaar om real-time productieomgevingen te beheren. Alle benodigde tools komen aan de orde. Na het afronden van de cursus kunt u met vertrouwen grote en hoog beschikbare PostgreSQL databases managen.

Sluit u het examen met een voldoende af, dan ontvangt u het PostgreSQL 9.* Professional Certificaat. Om aan dit examen deel te kunnen nemen, moet u in het bezit zijn van het Associate Certificaat.

Deze cursus kunnen we ook specifiek voor de EDB Postgres Advanced Server geven. De cursus duurt dan één dag langer, zodat we voldoende tijd hebben om de extra features van deze versie te behandelen.

Uitgebreide PostgreSQL administratie

Tijdens deze vijfdaagse cursus dompelen we u helemaal onder in PostgreSQL. We behandelen hands-on de onderwerpen van de cursussen PostgreSQL administratie voor beginners én gevorderden. Deze combinatie is voordeliger dan wanneer de cursussen apart worden gevolgd en is bijzonder intensief. Na afronding van deze cursus kunt u het managen van kritische Postgres installaties met vertrouwen tegemoet zien!

PostgreSQL voor ontwikkelaars en architecten

In deze cursus behandelen we de architectuur van Postgres en het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties tegen Postgres. We leren u de fijne kneepjes van JDBC en Object Relation Mappers (ORM’s) in combinatie met Postgres. Ook bespreken we hoe u fouten uit Postgres queries kunt halen en deze kunt tunen. Tot slot schenken we aandacht aan backend server code in Java en PL/pgSQL.

De cursus is bedoeld voor ontwikkelaars die applicaties willen ontwikkelen die content uit de PostgreSQL database halen. Ook het installeren van de Postgres Source code wordt behandeld.

PostgreSQL: PL/pgSQL

De cursus PostgreSQL voor SQL gebruikers is zeer praktijkgericht. Zo behandelen we uw eigen praktijkcase en u leert de essentiële vaardigheden om op een PostgreSQL database te ontwikkelen. U leert over datatypes, databaseobjecten, indexen, transacties en het werken met connectoren en drivers. Ook leren we u de vaardigheden die bijvoorbeeld nodig zijn om te interacteren met additionele gegevensbronnen. Daarnaast leren we u hoe u SQL tuning kunt aanpakken en welke benaderingswijzen er zijn voor data beveiliging en – localisatie. We sluiten de cursus af met een praktijkcase.

Postgres visie op "Disaster recovery" en "Hoge beschikbaarheid oplossingen"

Bedrijfscontinuïteit is één van de topprioriteiten in de IT. Tijdens deze training leert u betrouwbare disaster recovery plannen voor uw databases op te stellen. Met een praktisch inzicht in hoe Back-up & Recovery werkt is dit eenvoudig te doen. Ook leert u een hoog beschikbare omgeving te bouwen door middel van streaming replicatie en het gebruik van een Failover Manager.

Performance Tuning and Maintenance for Postgres

Tijdens deze cursus behandelen we praktische, veilige en zeer efficiënte manieren om een Postgres databaseserver optimaal te laten performen. We kijken naar zaken die van invloed zijn op de performance, zoals databaseontwerp, de gebruikte applicaties en parameters. Natuurlijk bespreken we ook de tooling die beschikbaar is voor het monitoren en tunen van de database en hoe u deze proactief en reactief inzet.

Back-up & Recovery

Deze ééndaagse cursus is ontwikkeld voor DBA’s die diepgaande kennis willen krijgen over Postgres back-up technieken. Hiermee kunnen DBA’s recovery eisen evalueren en passende back-up strategieën en recovery procedures ontwikkelen. Ook de implementatie van archiving en ‘tijdreizen’ komt aan de orde, zodat u bijvoorbeeld tabellen die per ongeluk gewist zijn terug kunt halen. De cursus geeft ook een overzicht van het gebruik van Back-up & Recovery tools om back-ups te maken, te beheren en om data terug te halen.

Deze cursus is voor de Community versie en de Advanced Server van EDB identiek.